Verdens forunderlige steder

Danmark er et lille land som ligger i sin helt egen del af verden. Mange oplever ikke at komme ud af landet og nogen oplever kun at komme rundt til velkendte steder i Europa. Men vores vidunderlige verden har mange flere ting at byde på. Der er temperaturforskelle som man ikke vil kunne forestille sig uden at prøve det på egen krop, og forskellen på det dybeste hav og det højeste bjerg er ikke noget alle kan forholde sig til. Verden byder på mange forskelle, og det er ikke alle man vil have mulighed for at opleve det på egen krop, fordi de kan være meget ekstreme. Hvis man ønsker at besøge et udpluk af verdens mange fantastiske steder, så kan man tage på højskole i udlandet hvor man har mulighed for spændende oplevelser og samtidig lære en hel masse.

 

Verdens koldeste sted

Det koldeste sted i verden er målt på Antarktis. Antarktis er et sted der ikke kan leve mennesker, og det forstår man godt, når temperaturen er målt helt ned til -98 grader. Denne temperatur er aktuel for store dele af Antarktis, da samme temperatur er målt over flere områder. Ser man på den koldeste by i verden hvor der lever godt 500 indbyggere, så er det i Rusland i byen Oymyakon. Byen ligger så højt på halvkuglen at der kun er omkring 3 timers sollys som dagen i vinterperioderne, men op mod 21 timer i sommerperioderne.

 

Verdens varmeste sted

Ser man på de varmeste områder af verden, så er det meget forskelligt hvordan de føles på kroppen. Varme kan måles med temperatur, men der er stor forskel på om man er et tørt sted eller et meget fugtigt sted, men med samme temperatur. Bangkok er målt som den varmeste by i verden og her er en gennemsnitlig temperatur på 28 grader og en luftfugtighed på op mod 90%. I modsætning til varmen i fx Death Valley i Californien hvor der er meget tørt og luftfugtigheden er lav, og her er det meget sjældent at nogen nedbør rammer jordoverfladen.

 

Verdens højeste bjerg

Mount Everest er verdens højeste bjerg og det måler ca. 8.848 meter over havets overflade. De 5 højeste bjerge i verden har alle en højde mellem knap 8.4 km og 8.8 km over havets overflade. De 5 bjerge har mange fællestræk. De er alle placeret i bjergområdet nær Nepal, Indien, Kina og Tibet og alle føles helt uopnåelige for mange mennesker. Dette er et perfekt sted at tage på sommerhøjskole, hvis du ikke lige ved hvad du skal lave.

 

Verdens dybeste hav

Det dybeste sted i verden er Marianergraven. Marianergraven er at finder mellem Asien og Australien og har en dybde på hele 10.911 meter under havets overflade på det dybeste punkt. Kun 2 gange i verdenshistorien er det lykkedes at komme helt ned til bunden. Marianergraven er så dyb, at Mount Everest kan være nede graven og stadig være dækket af vand. Dermed kan man sige at fra verdens dybeste punkt til verdens højeste punkt er der omkring de 19.759 meter.