Det højeste bjerg

Bjerge er noget meget fascinerende, og det er muligvis fordi, at de kan synes uopnåelige for mange mennesker. Det er et sted man har set billeder fra og man har måske en forestilling om, hvordan det vil se ud at være der selv. Men bjerge er steder som kun få mennesker kan komme hen.

 

Bjergbestigning

Skal man bestige et bjerg, og især hvis det er et af de højeste bjerge, så kræver det ufatteligt meget træning og disciplin. Det kræver fysisk træning i flere år inden, så man er sikker på, at kroppen er i stand til at kravle og bevæge sig op ad de stejle stigninger og det ujævne terræn. Men man skal også være klar mentalt, da det er meget psykisk hårdt at blive udsat for den belastning på både krop og sind.

 

Besøg de mindre bjerge

Ønsker man stadig at besøge de fantastiske bjerge, så er der stadig muligheder. Der findes mange bjergkæder med små hyggelige byer, og man vil kunne tage på planlagte grupperejser hertil, for at rejse rundt i bjergene sammen med andre. Men selvom det er mindre bjerge man besøger, så vil man stadig opleve en fysisk påvirkning når man kommer højere og højere op i de tyndere luftlag. Man vil opleve, at det er mere fysisk hårdt at bevæge sig rundt, og man kan ikke holde til så meget som man ellers er vandt til.

 

Verdens højeste bjerge

De højeste bjerge er også en del af verden som mange ser som uopnåelig, men super spændende. Nedenfor ses en liste over verdens 5 højeste bjerge.

 

Mount Everest

Det mest kendte og frygtede bjerg i verden. Det ligger i på grænsen mellem Nepal og Kina og har en højde på hele 8.848 meter. Mange har til mål at nå toppen med alt den risiko det indebærer. Mount Everest ligger i bjergkæden Mahalangur Himal i Himalaya.

 

K2

Verdens næsthøjeste bjerg der ligger i Pakistan og Kina hedder K2. Bjerget har en højde på 8.611 meter. K2 ligger i bjergkæden Karakoram og det ligger ikke langt fra Himalaya.

 

Kangchenjunga

Det tredje højeste bjerg ligger mellem Indien og Nepal og er 8.586 meter højt hvilket blot er 300 laverer en Mount Everest. Kangchenjunga er også at finde i den velkendte bjergkæde Himalaya.

 

Lhotse

Et bjerg der har en højde på 8.516 meter og som ligger placeret mellem Tibet og Kina. Bjerget ligger også, som mange af de andre højeste bjerge, tæt på Mount Everest. Det specielle ved Lhoste er, at det er et bjerg med 3 toppe som alle er over 8.000 meter.

 

Makalu

Det sidste bjerg på denne liste, og det ligger også i Himalaya på grænsen mellem Tibet og Nepal. Makalu er 8.462 meter højt og med dette kan vi sige, at de 5 højeste bjerge i verden alle ligger omkring Nepal/Tibet/Indien og Kina og alle har en højde der er mellem 8.4 km og 8.8 km over havets overflade.